Om kirken

Thomas Kingos Kirkes historie

Med udbygningen af Hunderupkvarteret var Sankt Knuds sogn efterhånden blevet for stort. I 1913 omfattede det 18.000 mennesker, og menighedsrådet besluttede at anbefale en deling. Der blev oprettet en kirkekomité, som i første omgang samlede penge ind til en ny kirke og dernæst opføre en midlertidig kirkesal, hvortil der senere skulle føjes en kirke.

I sommeren 1914 købtes en grund på Bülowsvej 9-11, og her opførtes i 1919 kirkesalen, der blev indviet den 29. juni, tegnet af arkitekt Vilhelm Petersen.

Den 29. august 1922 kunne grundstenen lægges til den egentlige kirke, som blev indviet den 22. juni 1924. Samme år blev Thomas Kingos sogn oprettet ved kongelig resolution af 17. maj.

Sognehuset blev først tilføjet i 1986 og er tegnet af Ebbe Lehn Petersen.