Lysegrønt håb - studiekreds om klima og kirke

På bispemødet i januar 2020 besluttede biskopperne, at Folkekirken skal være med, når resten af Danmark skal forsøge at reducere udledningen af CO2 inden 2030. Folkekirkens grønne omstilling er i fuld gang.

Klimaforsker ved DTU Space, Jens Olaf Pepke Pedersen udtalte derefter, at han mener, at biskopperne burde bruge deres kræfter på at være kirke og drive mission i stedet for at gå ind i politiske sager. Meningerne er altså delte, når det kommer til klima og kirke.

Hvad mener du selv? I efteråret sætter vi fokus på klimaet set i et kristent lys ved 4 aftener kl. 19.00-20.30 i konfirmandstuen:
Tirsdag den 20. september. ”Laudato Si - Omsorg for vores fælles hjem”. Sognepræst Anna Jensen fremlægger Pave Frans' hyrdebrev fra 2015.

De følgende 3 gange diskuterer vi 3 emner i Mickey Gjerris bog ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb.” - Bogen er udsolgt fra forlaget, men fås som e-bog eller på biblioteket:
Tirsdag den 11. oktober. Ansvar, side 16-72
Tirsdag den 8. november. Håbløshed, side 72-150
Tirsdag den 6. december. Håb, side 150-200.

Tilmelding til studiekredsen senest den 13. september til sognepræst Anna Jensen ansj@km.dk eller tlf. 29771311.

Thomas Kingos Kirkes læseklub

Læseklubben mødes hver måned, den anden onsdag kl. 10-11.30, i konfirmandstuen.

Vi begynder med en sang fra Højskolesangbogen og taler så om den læste bog, som oftest er en roman eller novellesamling.

Ca. 2 gange om året planlægger vi den kommende sæsons bøger, hvor alle er velkomne til at komme med forslag.

Det er op til læseren selv at skaffe sig den aktuelle bog, enten fra boghandlen, biblioteket eller som lydbog. Man er velkommen til at komme hver gang, eller en enkelt gang hvis man gerne vil diskutere den aktuelle bog.

Ingen tilmelding, alle er velkomne. Vi serverer kaffe og en bid brød.

Læseklubbens tovholder er sognepræst Anna Jensen, som kan kontaktes på ansj@km.dk eller tlf. 2977 1311.

Planlagte møder

Onsdag den 14. september: Sigrid Undset: Kristin Lavransdatter.
Onsdag den 12. oktober: Dorit Willumsen: Tjeneren og hans søster
Onsdag den 9. november: Alex Schullman: Overleverne
Onsdag den 14. december: Valerie Perrin: Vand til Blomster

Studiegruppe BOBB

BOBB er forkortelsen for en studiegruppe, der undersøger bibelske teksters historie, oversættelser og temaer – og som går til teksten i bidder.

I efteråret 2022 læser vi Første Korintherbrev ved at fokusere på udvalgte emner, som vi ved fælles hjælp undersøger nærmere.

Vi mødes i et af kirkens lokaler kl. 19-21.00 på følgende onsdage i efteråret:

Onsdag den 28. september
Onsdag den 12. oktober
Onsdag den 26. oktober
Onsdag den 30. november
Onsdag den 7. december

Alle er velkomne, men skriv eller ring gerne til
Kristian Mejrup krm@km.dk 21149914