Thomas Kingos Kirke 100 år i 2024

Trinitatis søndag den 22. juni 1924 blev Thomas Kingos Kirke indviet. Det skal vi fejre om 2 år.

I kirkebladet vil vi fortælle om kirken og her på siden vil vi samle og supplere.

Glasmosaikkerne

På opdagelse i Skovgaards glasmosaikker

Glasmosaikkerne er fyldt med detaljer. Men hvad forestiller de egentlig? Og hvad står der i tekstlinjerne mellem motiverne? - Det - og om en salme, der faldt ud, men blev fundet igen - kan du læse om i Kirkebladet nr. 4/2022, side 6.

Den genfundne salme skal vi synge ved gudstjenesten den 29. januar 2023, sidste søndag efter helligtrekonger. - Hele salmen og alle salmerne.

Glasmalerier eller glasmosaikker - eller begge dele?

Det kan du blive meget klogere på i Karens artikel, Skovgaards glasmalerier.

Grundstenen

Første artikel om kirkens historie har grundstenen som udgangspunkt. Den blev lagt den 29. august 1922. Forud var gået mange års overvejelser. Det kan du læse om i Kirkebladet nr. 2/2022, side 4.

I artiklen er der også en henvisning til omtalen af kirken i Danmarks Kirker, Nationalmuseet.

Gotisk byggestil

Hvorfor ser Thomas Kingos Kirke ud som den gør?

Gotisk stil er karakteriseret ved at stræbe højt opad – til Gud. Dette hjælpes optisk på vej af byggestilen. Overalt er der høje, lange og spidse buer, der peger opad og får det til at se ud, som om det er højere, end det er. Denne stil præger Thomas Kingos Kirke.

Læs hele artiklen i Kirkebladet, nr. 3/2022, side 8-9.

Læs mere her, Gotisk byggestil.